josevictima


Leave a comment

Deel 3: En dan sluiten we als gemeente Hoekschewaard stilzwijgend het dossier nadat we als gemeente de Privaat Rechterlijke zaak van schuldeiser verknald hebben

Deel 1: Toezeggingen van de gemeente Hoekschewaard blijken gebakken lucht; Misdaad blijft lonen! | josevictima (wordpress.com)

Deel 2: Deel 2 Toezeggingen gemeente Hoekscshewaard gebakken lucht, nalaten en misleidingen. | josevictima (wordpress.com)

 Woensdag 12 April gesproken met mevrouw D H, secretaresse van de burgemeester gemeente Hoekschewaard. 
Mevrouw H wist mij te vertellen dat de gemeente het dossier Susanne K 2 jaar geleden al had gesloten, wat nieuw was voor mij. Ik had immers 22 September 2021 nog het volgende bericht ontvangen van de heer van Zutphen Nationale Ombudsman:

“Daarnaast heeft de gemeente twee jaar geleden aandacht gevraagd voor het
handelen van betrokkenen bij het Regionaal Informatie en Expertise
Centrum (RIEC). Het RIEC ondersteunt partners bij de aanpak van
georganiseerde criminaliteit. Het is nu aan het Openbaar Ministerie om de
(on-)mogelijkheden van een strafrechtelijk onderzoek te beoordelen. Zolang
dit proces loopt, doet de gemeente hier geen mededelingen over.” 

Ik heb nooit van de gemeente Hoekschewaard een schriftelijk bericht gekregen dat men het dossier gesloten had.

Uiteraard heb ik mevrouw H gevraagd wat de reden was dat het dossier Susanne K gesloten was. 

Mevrouw H gaf aan dat het hier een “Privaat Rechterlijke zaak” betrof. 

Inderdaad gemeente Hoekschewaard; het was een privaat rechterlijke zaak tussen mij en Susanne K waar ik heel veel geld in gestoken heb en die privaat rechterlijk zaak is door jullie bemoeienis, fouten, onkunde en weet ik nog wat voor gerotzooi en spelletjes totaal verknald!

Beslag leggen en deurwaarders inschakelen is nu eenmaal niet gratis in Nederland en toen jullie als gemeente zich met deze zaak gingen bemoeien hebben jullie de boel voor de schuldeisers verknald door een fraudeur met schulden uit misdaad de WSNP in te helpen en daarna jullie fouten niet te herstellen, maar in plaats daarvan de fraudeur te faciliteren. Dat besluit en die fouten hebben heel veel ellende voortgebracht gemeente Hoekschewaard en jullie zijn daar keihard verantwoordelijk voor.

Ik wil alsnog de brief ontvangen met het bericht dat de gemeente Hoekschewaard het dossier Susanne K gesloten heeft en de reden waarom.

Daarnaast wil ik openheid van en inzage in het dossier. Er klopt helemaal niets van. Er zijn talloze fouten gemaakt gedurende de WSNP aanvraag en jaren en jaren ben ik aan het lijntje gehouden met allerlei toezeggingen die nooit nagekomen werden.

Dus brief, reden en openheid/inzage dossier!


Leave a comment

Deel 2 Toezeggingen gemeente Hoekscshewaard gebakken lucht, nalaten en misleidingen.

Met verwijzing naar 

Toezeggingen van de gemeente Hoekschewaard blijken gebakken lucht; Misdaad blijft lonen! | josevictima (wordpress.com) volgen hier nog meer toezeggingen van o.a. de gemeente Hoekschewaard waar nooit iets van terecht gekomen is.

18 juli 2019 mijn schriftelijke bevestiging in een email aan mevrouw R

Mevrouw R gaf aan dat: “de politie ambtshalve de door Susanne K overlegde documenten gaat onderzoeken.

Nooit meer wat van gehoord.

Mevrouw R gaf aan dat  “zij bij de Sociale Dienst het dossier op gaat vragen om uit te zoeken hoe en welke aanbeveling is gedaan om de rechter commissaris ervan te overtuigen dat Susanne Keijzer toegelaten dient te worden tot de WSNP.”

Het dossier was zoek, gedeeltelijk zoek en zowel door mevrouw R als de heer Z van de Sociale Dienst niet gelezen. Dat werd mij vertelt.


21 augustus 2019 mijn schriftelijke bevestiging in een email aan mevrouw R n.a.v. een telefoongesprek met mevrouw R

Mevrouw R gaf aan dat  “de personen van de Sociale Dienst die zich toen met deze zaak bezighielden “zaken” hebben aangegeven aan de bewindvoerder, mr. Wilmar Groenendijk, die er vervolgens, zoals nu blijkt, niets mee gedaan heeft.”  

Welke zaken? Zaken die niet klopten? Ook hier nooit meer wat van gehoord.

Onderstaand is een reactie (22 September 2021) van de heer van Zutphen Nationale Ombudsman:

“Daarnaast heeft de gemeente twee jaar geleden aandacht gevraagd voor het
handelen van betrokkenen bij het Regionaal Informatie en Expertise
Centrum (RIEC). Het RIEC ondersteunt partners bij de aanpak van
georganiseerde criminaliteit. Het is nu aan het Openbaar Ministerie om de
(on-)mogelijkheden van een strafrechtelijk onderzoek te beoordelen. Zolang
dit proces loopt, doet de gemeente hier geen mededelingen over.” 

Ook nooit meer wat van gehoord en de heer van Zutphen trok zijn handen ervan af omdat het “allemaal” te lang geleden zou zijn. Dat tot op de dag van vandaag we te maken hebben met een gemeente die schuldeisers blijft benadelen, een criminele familie blijft faciliteren ondanks het voortduren van de oplichtingspraktijken en deze gemeente d.m.v. misleiding haar fouten niet wilt herstellen maakt kennelijk niet uit. Ik had beslag laten leggen door de Gerechtsdeurwaarder op Susanne K in persoon voor 20.000 Euro en dat beslag is waardeloos geworden door de handelingen van de gemeente Hoekschewaard en het nalaten van handelen door andere instanties.

Er is zoveel mis gegaan bij de aanvraag WSNP van Susanne Keijzer. Totaal niet willen aannemen van de schuldeisers dat het hele kinderalimentatieverhaal in het echtscheidingsdokument nooit kon kloppen. Roel Baaima (290969) op vakantie | josevictima (wordpress.com)  ‘

Daarnaast is ook nooit het LBIO, Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdrage, ingeschakeld (bron: verslag bewindvoerder). Het excuus was dat Baaima spoorloos was, wat niet klopte. Baaima woonde o.a. in Oude Tonge en Susanne bracht daar de kinderen i.v.m. de bezoekregeling. Daarnaast verbleef Baaima de eerste maanden na de uitspraak van de echtscheiding in de penitentiaire instelling in Vught.

Niemand heeft zich kennelijk ooit afgevraagd waarom Susanne geen alimentatie wilde? Susanne had geen legaal inkomen. Pas bij de tweede aanvraag WSNP is zij gaan werken. Van Augustus 2011 tot Februari 2012 werkte Susanne part-time bij een winkel in huishoudelijke  artikelen om haar aflossingscapaciteit te verhogen. 5 Maanden dus. (Bron: email van de heer S, Sociale Dienst Hoekschewaard.)

Gedurende haar WSNP ging Susanne, na veel aandringen van haar bewindvoerder weer werken. (Bron: verslag bewindvoerder). Dit bleek dus later een fake werkgever te zijn. 

Waar leefde Susanne van?? Het hele gezin leeft al jaren op zeer grote voet en dat is niet van legale inkomsten.

Dan de misleidingen:

De heer J Z, Sociale Dienst gemeente Hoekschewaard wist mij te vertellen dat het “allemaal niet zoveel zin meer had” omdat een ten onrechte verstrekte schone lei na 5 jaar niet meer kon worden ingetrokken,

Klopt niets van; die periode is 10 jaar en dat weet de heer Z natuurlijk ook wel.

Dan krijg ik 27 Januari 2020 van de gemeente Hoekschewaard een brief waarin o.a. staat dat de schuldeisers geen gebruik hadden gemaakt van de regeling om bij de rechter-commissaris ten tijde van de toelating tot de WSNP ter zitting te verklaren waarom de schuldeisers geen minnelijke regeling willen.

De minnelijke schikking regeling, beste gemeente, wordt de schuldeisers aangeboden vooraf een eventuele WSNP aanvraag.

Het is niet zo dat gedurende de zitting bij de rechter-commissaris, waarbij deze moet beslissen over wel of geen toelating, de schuldeisers de gelegenheid krijgen om de rechter-commissaris te spreken. Vaak weten de schuldeisers niet eens waar en wanneer er een zitting plaatsvindt en moeten zij via de Staatscourant vernemen of de schuldenaar is toegelaten tot de WSNP.

Geen idee wie de brief geschreven heeft, maar het klopt van geen kanten en het is voor mij eerder poging om mij op het verkeerde been te zetten. Uw hele gedrag, gemeente Hoekschewaard, is geen afspiegeling van wat u op uw website aangeeft:

 “Met het opsporen van fraude willen we het draagvlak voor inkomensregelingen in de samenleving behouden. We handhaven bij misbruik om ervoor te zorgen dat uitkeringen terecht komen bij mensen die het echt nodig hebben. De gemeente spoort fraude op dankzij signalen van medewerkers, informatie-uitwisseling met andere overheden en anonieme tips. Een aanwijzing naar fraude wordt altijd onderzocht. Ook voeren we regelmatig steekproeven uit om te onderzoeken of iemand (nog) recht heeft op een uitkering. Soms brengen we een huisbezoek om de leefsituatie van iemand met een uitkering te beoordelen.”

Er klopt iets heel erg niet bij de gemeente Hoekschewaard!


Leave a comment

Toezeggingen van de gemeente Hoekschewaard blijken gebakken lucht; Misdaad blijft lonen!

Mevrouw A R Gemeente Hoekschewaardschreef mij in juli 2019:

“Er wordt door ons geen aangifte gedaan bij het OM mbt de praktijken van Susanne K (o.a. valse voorstelling van zaken geven bij aanvraag en gedurende haar WSNP), daar de schade van de gemeente gering is”

Ter verduidelijking; mevrouw A R was namens de gemeente Hoekschewaard belast met het onderzoek naar de ontstane situatie mbt tot toelating van Susanne K tot WSNP en de daarop verkregen schone lei.

Vervolgens had ik 21 Augustus 2019 een telefoongesprek met mevrouw A R

In het telefoongesprek van 21 Augustus hebben mevrouw R en ikzelf het volgende besproken en dit alles is door mij vastgelegd in een email en naar mevrouw R gestuurd, opdat er geen misverstanden zouden ontstaan en ik deze toezeggingen op schrift wilde hebben. 

Zoals u kunt lezen wilde de gemeente Hoekschewaard in Juli 2019 geen aangifte doen vanwege de “geringe schade van de gemeente” echter in Augustus 2019 gaf de gemeente aan toch aangifte te gaan doen;Mijn email aan mevrouw R met de besproken onderwerpen 21 Augustus 2019;

  • Er is door de heer G (politie) een concept aangifte opgemaakt tegen Susanne K die volgende week ondertekend gaat worden door uw collega.
  • De aangifte houdt in valsheid in geschrifte, gepleegd door Susanne K m.b.t. papieren van een zg  “werkgever” waarvan Susanne K
  • De heer G(politie) heeft contact met het OM.
  • Er wordt getracht een strafrechterlijk onderzoek op te starten.
  • Doel is intrekken schone lei van Susanne K

Vervolgens kreeg ik 9 September 2019 de volgende email van mevrouw R;

Wij zijn met elkaar verbonden vanuit het gedachtengoed dat misdaad niet mag lonen en ondermijnende activiteiten moeten worden tegengegaan. De handel en wandel van de heer Baaima en mevrouw Keijzer hebben u in het verleden ernstig gedupeerd en naar het zich laat aanzien, kent hun leefstijl niet veel verbeteringen. Om verdere slachtoffers te voorkomen, deze mensen een halt toe te roepen en daar waar mogelijk zaken te herstellen is de gemeente Hoeksche Waard (eerst de gemeente Oud-Beijerland) een traject aangegaan met andere overheidsinstellingen. Zoals u weet, is dit nog niet beëindigd en proberen we de mogelijke invalshoeken te benutten om deze doelen te behalen. Daar zit mijn inspanningsverplichting en u mag erop vertrouwen dat dat de aandacht krijgt die het nodig heeft.

En dan ontvang ik van mevrouw R een email dat zij vanwege haar drukke werkzaamheden geen tijd meer heeft voor de ontstane situatie rondom Susanne K. Er komt helaas ook geen vervanger die deze onderzoeken verder gaat overnemen en krijg ik in Januari 2020 nog een soort van “helaas voor u” email van de gemeente Hoekschewaard;

27 januari  2020 de volgende email van de gemeente Hoekschewaard

“Beëindiging WSNP-traject met schone lei
Het is ons bekend dat u uw uiterste best heeft gedaan (ook via de wegen die het
rechtssysteem u biedt) de sociale dienst, de bewindvoerder en de rechter-

commissaris ervan te overtuigen dat mevrouw vooraf en tijdens het WSNP-traject,
een valse voorstelling van zaken gaf. En dat de schuldenlast van mevrouw niet
kwijtgescholden zou moeten worden.
We kunnen ons goed voorstellen dat het voor u frustrerend is dat het u niet is
gelukt.” 

Dat mevrouw R “ineens” weg was, was natuurlijk al vreemd, maar het deed mij terugdenken aan het hele begin van deze onverkwikkelijke zaak en dat was toen de heer S van de Sociale Dienst die het dossier Susanne K in behandeling had, ineens vervangen werd door E K die heel jong was en net in dienst was.

De heer S was namelijk de ambtenaar die het dossier van Susanne K al een keer gesloten had vanwege onrechtmatigheden in de informatie die Susanne K had aangeleverd en hij was bekend met de misdadige praktijken, leugens, manipulaties en hysterische huilbuien.

Ook de heer S was ineens “weg” en onder de leiding van de toen nog onervaren E K werd Susanne K voorgedragen bij de Rechter Commissaris te Rotterdam als zijnde een goede kandidaat voor de WSNP.


Dan hebben we nog de journalist die belangstelling had voor deze zaak en weggestuurd werd met een “het is onder de rechter”, wat ook niet klopte.

Een paar weken geleden gebeurde het volgende;

Aangezien de gemeente Hoekschewaard altijd heel stoer roept dat “misdaad niet mag lonen”, maar mijn ervaring helaas anders is, heb ik de gemeenteraad aangeschreven.

Een van de taken van de gemeenteraad is het controleren van het beleid wat gevoerd wordt en ik heb uiteraard nog wel wat vragen over het beleid van de gemeente. Ik kreeg van 1 gemeenteraadslid de volgende reactie:

 “ik wil graag een keer contact me je, als je mij je telefoonnummer mailt bel ik je even op.

Vandaag gaat niet lukken en morgen denk ik ook niet ivm…….”

Heel fijn natuurlijk, dus ik mijn contactgegevens doorgegeven via email en gevraagd wanneer het deze persoon het beste uit zou komen.

Hoorde vervolgens helemaal niets meer.

Via DM Twitter contact gezocht; hoorde ook daarop niets.

Toen maar via Twitter en ja hoor, ik werd geblocked. Waarom? Deze persoon mocht ook niet met mij spreken van de rest?

En dat is dus keer op keer bij de gemeente Hoekschewaard; de personen die kennelijk “het goede willen doen” verdwijnen en de rest houdt heel fijn zijn/haar mond. Van hoog tot laag.

Gisteren getracht contact te krijgen met de Griffie van de gemeente Hoekschewaard omdat mijn dosssier daar zou liggen volgens de afdeling Klantinformatie Iedereen was in vergadering/afwezig en de dame die mij zou doorverbinden bood aan om mij terug te laten bellen, echter wilde niet mijn telefoonnummer noteren. 

Het is zo doorzichtig gemeente Hoekschewaard en zo ongelofelijk ……….. welk spelletjes jullie hier spelen. Baaima/K zijn hele grote oplichters die mensen hun geld uit hun zak kloppen, maar wat denken jullie dat jullie hier aan het doen zijn? Het is gewoon bedrog!