josevictima

Kersttoespraak van de Koning en de helaas gemiste kans om de gespannen verhouding Burgers/Overheid te benoemen.

Leave a comment

Majesteit, zoals als ieder jaar heb ik ook dit jaar weer naar uw Kersttoespraak geluisterd. U sprak o.a over heftige en zware tijden voor de burgers. Wat ik helaas miste was het feit dat veel burgers zware en heftige tijden ervaren vanwege het onvermogen/onwil/ondeskundigheid van veel ambtenaren om problemen/misstanden te herstellen.


Helaas heb ik de afgelopen jaren zelf mogen ervaren hoe er wordt omgegaan met burgers die het slachtoffer worden van fouten/misvattingen die ambtenaren maken en hoe moeilijk het is voor veel  ambtenaren, van hoog tot laag, om verantwoordelijkheden op te pakken. 

Ik heb het hier dan over ambtenaren van de gemeente Hoekschewaard, burgemeesters gemeente Hoekschewaard, Commissaris van de Koning (de heer Jaap Smit), de Nationale Ombudsman, Het Provinciehuis van Zuid-Holland, Ministerie Binnelandse Zaken, de Minister Binnenlandse Zaken (mevrouw Bruins Slot), de Vereniging Nederlandse Gemeentes. RIEC Rotterdam.

Bovengenoemde instanties hebben zich in mijn zaak “schuldig” gemaakt aan misleidingen/onwaarheden en/of houden heel fijntjes hun mond en hopen maar dat de klagende burger vanzelf wel verdwijnt.


Ik heb mijn hele avontuur met de “Rechtstaat Nederland” verwoord in de blog; Josevictima terug te vinden op WORDPRESS

Verderop in de tekst vindt U wat links uit deze blog.


Korte samenvatting:

In 2008 opgelicht door notoire oplichter Roel Baaima 290969. Ik heb op Roel Baaima een vonnis. Baaima was gehuwd in gemeenschap van goederen met Susanne K. 

Schulden van Roel Baaima en Susanne K zijn schulden uit misdaad.

Juli 2009; Baaima en Susanne K gaan scheiden.

Beslag gelegd via Gerechtsdeurwaarder op Susanne K in persoon voor 20.000 Euro.

Susanne K wordt in 2011 toegelaten tot WSNP, ondanks dat de schulden uit misdaad zijn ontstaan en zij bovendien in 2010 was geweigerd voor toegang tot WSNP vanwege het achterhouden van informatie. (bron De heer S Sociale Dienst Hoekschewaard, voormalig Oud Beijerland).

Daarnaast had ik de Sociale Dienst, met name mevrouw E K en de heer S op de hoogte gebracht van het feit dat de kinderalimentatie regeling in de echtscheidingsdokumenten (in mijn bezit) van Baaima en Susanne K nooit konden kloppen.

U kunt dit teruglezen in de links hieronder.

U kunt in deze links ook lezen dat Susanne K gedurende haar WSNP periode werkte bij een niet bestaande werkgever.

Susanne K kreeg echter wel in 2014 een schone lei en de schuldeisers, wiens beslagen er ten onrechte waren afgehaald kregen het nakijken.


 Leest u voor meer details;

 FACILITEREN CRIMINALITEIT GEMEENTE HOEKSEWAARD EN BEWINDVOERDER. | josevictima

(wordpress.com) August | 2020 | josevictima (wordpress.com) Deel 2

Kortom; Susanne K pleegde strafbare feiten zoals valsheid in geschrifte, faciliteert tot op de dag van vandaag haar ex, Roel Baaima in zijn oplichtingspraktijken en lift nog steeds heerlijk mee op de opbrengsten van deze oplichtingspraktijken.


Als U nu denkt Majesteit dat de gemeente Hoekschewaard de fouten gaat herstellen die gemaakt zijn gedurende de aanvraag WSNP van Susanne K en er voor gaat zorgen dat de ten onrechte verstrekte schone lei wordt ingetrokken, dan moet ik U teleurstellen.

Zo integer zijn deze ambtenaren van de gemeente Hoekschewaard in deze niet helaas niet en moet ik helaas concluderen dat zij in dit onetische gedrag brede steun vinden tot in de hoogste toppen van het ambtenarenapparaat.


Het is werkelijk verbijsterend om als burger te ervaren hoe smerig de spelletjes zijn die door een aantal ambtenaren gespeeld worden en hoe makkelijk burgers met terechte klachten genegeerd worden, zelfs als aantoonbaar is dat je als burger gewoon in je Recht staat en deze ambtenaren hiervan op de hoogte zijn en dit ook erkennen.

Dan nog als ambtenaar met n.b. een afgelegde eed niet in staat zijn om gemaakte fouten te herstellen!

Bestuurlijk aansprakelijk stellen de heer Aptroot, burgemeester gemeente Hoekschewaard en de voorspelbare uitkomst van “negeren” van de aansprakelijk stelling. | josevictima (wordpress.com)

Majesteit, mijn “zaak” is echter een kleine druppel op een grote gloeiende plaat van grote en kleine crisissen in Nederland, maar hoeveel van deze crisissen zijn niet het resultaat van een Overheid die niet in staat is om simpelweg gemaakte fouten te herstellen?

U roept in u Kersttoespraak op om “mee te doen, mee te denken, mee te luisteren en  in te haken, maar “meedoen en inhaken” moet m.i. van 2 kanten komen.

Ook van de kant van de Overheid zelf. Iedere relatie vraagt om een betrouwbare inbreng van alle partijen en helaas is voor veel burgers de Overheid zelf niet echt een betrouwbare partner.

Ik vond het echt heel jammer dat U de onrust die er heerst onder burgers en mede veroorzaakt wordt door een ambtenarenapparaat wat zo slecht/laks/onzorgvuldig omgaat met fouten die om een oplossing schreeuwen niet genoemd heeft als zijnde een taak die aandacht vraagt.

Veel burgers zijn door “niet functionerende” ambtenaren de financiele en emotionele ellende ingeduwd en Nederland voelt voor velen niet echt als een “Rechtstaat”.

Dank U voor het doorlezen van mijn open brief en ik hoop van harte dat U openstaat voor dit maatschappelijke probleem wat niet eens een probleem hoeft te zijn.

Leave a comment