josevictima

Het al jaren durende traject van de gemeente Hoekschewaard om een misdadige familie te stoppen.

Leave a comment

9 September 2019 fragment uit email van mevrouw R gemeente Hoekschewaard

Wij zijn met elkaar verbonden vanuit het gedachtengoed dat misdaad niet mag lonen en ondermijnende activiteiten moeten worden tegengegaan.De handel en wandel van de heer Baaima en mevrouw Keijzer hebben u in het verleden ernstig gedupeerd en naar het zich laat aanzien, kent hun leefstijl niet veel verbeteringen. Om verdere slachtoffers te voorkomen, deze mensen een halt toe te roepen en daar waar mogelijk zaken te herstellen is de gemeente Hoeksche Waard (eerst de gemeente Oud-Beijerland) een traject aangegaan met andere overheidsinstellingen. Zoals u weet, is dit nog niet beëindigd en proberen we de mogelijke invalshoeken te benutten om deze doelen te behalen. Daar zit mijn inspanningsverplichting en u mag erop vertrouwen dat dat de aandacht krijgt die het nodig heeft.

Stand van zaken nu, oktober 2022;

Ik ben benaderd door weer nieuwe slachtoffers van oplichter Roel (Roelof) Baaima 290969 en handlangers, waaronder zijn (ex-) vrouw Susanne K. 

Echtpaar voor 80.000 Euro opgelicht door RB Bouw & Consultancy. Baaima zou hun woning verbouwen, o.a. dak en houten vloeren en was gevlogen toen hij het geld overhandigd had gekregen voordat de werkzaamheden gestart waren.

Investeerders opgelicht voor tonnen. 

Werkwijze is als volgt; Baaima plus gezin worden uw nieuwe beste vrienden. Sociaal, joviaal, nette mensen met keurig opgevoede kinderen en nog wat familieleden, gekleed in dure merkkleding en het helemaal gemaakt hebbend. Er volgen gesprekken, georganiseerd door Baaima en omdat het nu eenmaal uw nieuwe beste vrienden zijn en het allemaal heel  betrouwbaar moet overkomen zijn o.a. ook de ex-vrouw Susanne K, haar moeder mevrouw D, zoon A  en (eventueel) nog anderen, waaronder minderjarigen aanwezig.

U wordt, als eventueel toekomstige investeerder, helemaal ingepakt door de gladde praatjes van Baaima en uiteraard maken de andere aanwezgen u er niet op attent dat hun respectievelijke ex- man, schoonzoon, vader etc. een notoire oplichter is met miljoenen aan schulden in binnen-en buitenland. Iedereen houdt fijntjes zijn mond en lift lekker mee op de opbrengsten van de oplichtingspraktijken van Roel Baaima.

Heeft u geinvesteerd en/of een betaling verricht, dan is Baaima weer spoorloos en de rest van het gezin/handlangers “weten van niets”.

Daarnaast zijn er buitenlandse arbeiders door Baaima “in dienst” genomen om werkzaamheden te verrichten. Deze mensen wachten nog op hun geld. 

Sinds de email van de gemeente Hoekschewaard 19 Januari 2019 en vandaag de dag zijn er 3 jaar en 10 maanden verstreken. Baaima en handlangers/familie kunnen ongestoord doorgaan. Vergeet niet, deze oplichters zijn al meer dan 30 jaar aktief. Het “hen een halt toeroepen en zaken herstellen” wat de gemeente Hoekschewaard zo stoer verkondigde komt maar niet van de grond. Er gebeurd gewoon helemaal niets. 

De onrechtmatig verstrekte schone lei aan Susanne K wordt ook maar niet ingetrokken, ondanks dat de gemeente Hoekschewaard heeft erkend dat Susanne K valse voorstellingen van zaken heeft gegeven vooraf en gedurende haar WSNP.

“Beëindiging WSNP-traject met schone lei
H
et is ons bekend dat u uw uiterste best heeft gedaan (ook via de wegen die het
rechtssysteem u biedt) de sociale dienst, de bewindvoerder en de rechter-

commissaris ervan te overtuigen dat mevrouw vooraf en tijdens het WSNP-traject,
een valse voorstelling van zaken gaf. En dat de schuldenlast van mevrouw niet
kwijtgescholden zou moeten worden.”

Mijn brief aan de Minister van Binnenlandse Zaken, mevrouw Bruins Slot, is blijkbaar nog steeds niet aan haar overhandigd.

Het negeren door de gemeente Hoekschewaard en de CdK blijft maar doorgaan dus nu op naar de Minister | josevictima (wordpress.com)

Ik had deze brief gestuurd op 28 Juli 2022. Deze brief is terechtgekomen bij Directoraat-generaal Openbaar bestuur en democratische rechtsstaat Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Geen idee wat er met “democratische rechtstaat” bedoeld wordt, want ik merk er weinig van.

Tot 2 maal toe geen rechtstreekse antwoorden of mijn brief/zaak bij de Minister terecht is gekomen. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat het geen zaak voor de Minister is en ik al uitgebreid met Justitie zou hebben gesproken. Dit laatste klopt niet eens. Nooit wat gehoord van Justitie.

Het Provinciehuis Zuid Holland gaf aan dat “zij alles uitemate serieus nemen”. Kennelijk niet mijn klacht over de handelswijze van de Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, want ook daar blijft het muisstil.

Het is echt ongelofelijk hoe er door ambtenaren van laag tot hoog gekronkeld wordt om zich ook maar aan iedere verantwoordelijkheid te onttrekken als er fouten gemaakt zijn.

Het interesseert kennelijk ook niemand dat er door Baaima en consorten een spoor van ellende veroorzaakt wordt. Uiteraard zolang zijzelf er maar niet mee geconfronteerd worden. Volkomen gebrek aan empatisch vermogen?

Leave a comment