josevictima


Leave a comment

Het negeren door de gemeente Hoekschewaard en de CdK blijft maar doorgaan dus nu op naar de Minister

Geachte mevrouw Bruins Slot / Geachte dames en heren Provinciehuis Zuid Holland,

Mijn welgemeende excuses dat ik u hiermee moet lastigvallen, maar helaas zijn de gemeente Hoekschewaard en de Commissaris van de Koning Zuid Holland niet in staat om gemaakte fouten die burgers financiele schade hebben berokkend te herstellen, laat staan een fatsoenlijke oplossing te bieden.
Deze zaak speelt al jaren en ik heb mijn ervaringen vastgelegd in een blog https://josevictima.wordpress.com

Dat deze zaak al zolang speelt heeft alles te maken met de enorme vertragingen, smoezen en radio-stiltes die op mijn pad gegooid zijn. In het kort wat de oorzaak is;
In 2008 kreeg ik door bewezen (in rechtbank) list en bedrog van verhuurbemiddelaar Direct Wonen de notoire oplichter Roel Baaima in mijn toenmalige pand. Baaima betaalde geen huur, stal roerende goederen en moest ik dus via de rechter mijn woning uitzetten. Direct Wonen gaf geen enkele/weinig medewerking om de zaken op te lossen, dus ook daarvoor naar de rechtbank. De rechter vond inderdaad dat Direct Wonen zich o.a. schuldig had gemaakt aan misleiding, maar ik kreeg geen schadevergoeding van de gederfde huurpenningen, daar ik niet kon aantonen “anders” wel een bonafide huurder gehad te hebben.

February | 2014 | josevictima (wordpress.com)

Conclusie, zelf achter mijn gederfde huurpenningen aan.

Roel Baaima was op dat moment nog gehuwd met Susanne K. in gemeenschap van goederen. Daar ik met andere slachtoffers van Roel Baaima een recherche bureau had ingeschakeld, wist ik dat er “geld” was en Roel Baaima niet alleen opereerde. Ik heb daarop de gerechtsdeurwaarder ingeschakeld om ook beslag te leggen bij Susanne K. voor 20.000 Euro. 
In Juli 2009 is het echtpaar Baaima/K gescheiden. De echtscheidingsdokumenten zijn in mijn bezit. Roel Baaima zou aan Susanne K. kinderalimentatie betalen van 750 Euro per maand per kind. Het echtpaar heeft 4 kinderen. Dat bedrag is later verlaagd naar 250 Euro per maand per kind vanwege een “schrijffout’.

Dit was schier onmogelijk. Op het moment van de echtscheiding zat Roel Baaima in de penitentiaire instelling in Vught, had al voor +/- 1 miljoen Euro aan schulden bij schuldeisers in binnen-en buitenland, had geen vaste inkomsten/bankrekeningen (zwarte lijst) in Nederland en was een spookburger. Dit zijn dus dokumenten van de rechtbank waar Susanne K. haar handtekening heeft ondergezet. Susanne was volledig op de hoogte van de enorme schuldenlast, waarvan zijzelf ook +/- 800.000 Euro aan uitstaande schulden had. Dit was geld uit misdaad. Ik ben in het bezit van een email van Susanne K. uit mei 2009 waarin zij duidelijk aangeeft al jaren op de hoogte te zijn van de oplichtersaktiviteiten van haar man Roel Baaima en zij profiteerde daar heerlijk van, evenals nog wat meer familieleden. Laten we zeggen het was/is een familie-bedrijf. Ze leefden en leven nog op grote voet van andermans geld!
Leest u bijv. 

November | 2014 | josevictima (wordpress.com)

Roel Baaima betaalde vervolgens geen kinderalimentatie, dus Susanne K ging in 2010 naar de gemeente (Oud Beijerland) Hoekschewaard om toegelaten te worden tot de WSNP.

Dat dossier werd toen gesloten wegens het achterhouden van relevante informatie. (bron de heer S Sociale Dienst Hoekschewaard).

In 2011 probeerde Susanne K. het opnieuw en ja hoor, mevrouw K van de Sociale Dienst Hoekschewaard vond het zo zielig voor Susanne K en haar 4 kleine kinderen dat er een verklaring kwam, bestemd voor de rechter commissaris, dat Susanne K. toegelaten zou moeten worden tot de WSNP regeling. 

Ik heb onmiddellijk contact gezocht met de Sociale Dienst van de gemeente Hoekschewaard en mevrouw K dat de schulden uit misdaad waren ontstaan en dat het hele kinderalimentatie verhaal nooit kon kloppen.

Mevrouw K had daar totaal geen oren naar, dus Susanne K. kwam in de WSNP terecht en als gevolg daarvan werden de beslagen waardeloos. Ik heb zelfs de rechter-commissaris nog aangeschreven: 

Brief aan Rechter-Commissaris 20 Oktober 2013 inzake WSNP ex-vrouw van mijn oplichter. | josevictima (wordpress.com)

Dan blijkt vervolgens dat Susanne K. gedurende haar WSNP periode werkte bij een niet-bestaande werkgever. Zij kon dus een gezin met 4 kinderen en zichzelf onderhouden van een “niet-bestaand” salaris.
Daarop brak er een enorme strijd uit met de gemeente Hoekschewaard die tot op de dag van vandaag voorduurt. 

August | 2020 | josevictima (wordpress.com)
Eindelijk, na jaren van smoezen, misleidingen en trachten mij compleet uit te putten komt er dan eindelijk een verklaring:

email van de gemeente Hoekschewaard 27 januari 2020:
“Beëindiging WSNP-traject met schone lei
Het is ons bekend dat u uw uiterste best heeft gedaan (ook via de wegen die het
rechtssysteem u biedt) de sociale dienst, de bewindvoerder en de rechter-

commissaris ervan te overtuigen dat mevrouw vooraf en tijdens het WSNP-traject,
een valse voorstelling van zaken gaf. En dat de schuldenlast van mevrouw niet
kwijtgescholden zou moeten worden.
We kunnen ons goed voorstellen dat het voor u frustrerend is dat het u niet is
gelukt.” 

Als u dan denkt dat er een fatsoenlijke oplossing komt en/of excuses, dan moet ik u teleurstellen. Dat fatsoen is er helaas niet. Sterker nog, de gemeente Hoekschewaard geeft aan dat ik nooit bezwaar heb gemaakt mbt de WSNP regeling, wat natuurlijk helemaal niet klopt. Vervolgens vertelt de gemeente Hoekschewaard mij in een brief dat zij “om verdere slachtoffers te voorkomen en deze mensen te stoppen en daar waar mogelijk zaken te herstellen een traject zijn aangegaan met andere overheidsinstellingen en zij een inspanningsplicht hebben naar elkaar toe en dat ik erop mag vertrouwen dat de casus alle aandacht krijgt.” 

 Bovenstaand is ook alweer 2 1/2 jaar geleden en ondertussen zijn er weer slachtoffers gevallen en het hele gezin loopt in dure merkkleding rond en doet flinke uitgaven.

Herstellen kunnen we kennelijk ook wel vergeten, althans ik word nu volkomen genegeerd.

Dat er een criminele familie gefaciliteerd wordt door de gemeente en dat valsheid in geschrifte geaccepteerd wordt staat wel heel erg haaks op de uitspraken van de gemeente als “misdaad mag niet lonen” en de fraude bestrijding die deze gemeente zegt te ondernemen.

Ik heb in maart 2021 contact gezocht met de Commissaris van de Koning Zuid Holland, de heer Jaap Smit. Een van zijn taken is o.a. het toezien op de bestuurlijke integriteit van gemeentes. Helaas, ook dat liep uit op een teleurstelling, vandaar mijn brief aan u.

Brief aan “onkreukbare” ambtenaren gemeente Hoekschewaard | josevictima (wordpress.com)
Het is een heel verhaal geworden en veel leesvoer. Zo jammer dat dit nodig is om als burger gewoon je Rechten veilig te stellen. Het totale onvermogen om gewoon open en eerlijk met een burger om te gaan is in-triest. Nooit gehoord wat de reden is dat de onterecht verstrekte schone lei aan Susanne K. maar niet ingetrokken wordt. 


Ik verzoek u vriendelijk deze zaak te onderzoeken en op te lossen. Het is al erg genoeg dat ik opgelicht ben door Roel Baaima dankzij leugens van verhuurbemiddelaar Direct Wonen, maar het voelt nu aan dat ik nog een keer opgelicht wordt door de gemeente Hoekschewaard.


Leave a comment

Brief aan “onkreukbare” ambtenaren gemeente Hoekschewaard

Beste Lezers,

MIJN BRIEF van 30 juni  2022 AAN DE   “zorgvuldige, onkreukbare en betrouwbare” ambtenaren van de gemeente Hoekschewaard, de Commissaris van de Koning Zuid Holland, Hoofd RIEC Rotterdam en de Nationale Ombudsman :

“Geachte dames en heren,

Ik begrijp dat n.a.v mijn postings  Het is een kwestie van “niet willen” oplossen bij de gemeente Hoekschewaard. | josevictima (wordpress.com) niemand blij is en zich beledigd voelt.

Dat voel ik mij ook, al jaren. Het hele escaleren van deze zaak is totaal onnodig evenals de schadeposten voor de schuldeisers. Vanaf het begin af aan heb ik iedere burgemeester van de gemeente Hoekschewaard uitgenodigd voor een gesprek om tot een oplossing te komen. Op mevrouw Hermans na (wat ook 14 maanden duurde) heeft er nooit ook maar 1 burgemeester gereageerd, laat staan een fatsoenlijke afwijzing gestuurd. De commissaris van de Koning, de heer Smit, zag helaas ook geen mogelijkheid om met mij het gesprek aan te gaan. Het RIEC Rotterdam stuurde een email dat zij niet met burgers communiceren en de Nationale Ombudsman haalde een artikel aan wat niet eens relevant was. Alle deuren zijn door u allen dichtgesmeten en doodzwijgen wordt kennelijk heel normaal gevonden? We reageren niet en dan gaat die lastige burger vanzelf wel weg? Doodzwijgen verwacht ik van pubers en niet van Overheidsdienaren en eigenlijk uberhaupt niet van welke volwassen persoon dan ook. Het is aan u, want ik ga niet weg.

Hoogachtend,”

Uiteraard wordt er niet gereageerd.

Altijd tenenkrommend als onze Koning in zijn Nieuwjaarstoespraak weer aangeeft dat we “er moeten zijn voor elkaar”. De burgers zijn er over het geheel wel “voor elkaar”. Er zijn  Overheidsdienaren die moeite hebben “er te zijn” voor de burger. Overheidsdienaren die “de conversatie beeindigen” als er vragen gesteld worden die men liever niet wilt beantwoorden. Overheidsdienaren die moeite hebben met transparantie en liever de strijd aangaan met de burger om maar geen fouten te herstellen en er totaal geen moeite mee hebben om de Rechten van een burger te negeren. Ik had terecht beslag gelegd bij Susanne K en u, gemeente Hoekscshewaard,  heeft het beslag er onrechtmatig vanaf gehaald.

GEDRAGSCODE INTEGRITEIT BLIJFT KENNELIJK EEN PROBLEEM VOOR GEMEENTE HOEKSCHEWAARD | josevictima (wordpress.com)

Fouten maken is menselijk. Anderen op laten draaien voor die fouten en die hierdoor schade lijden, is een onrechtmatige daad en dat is strafbaar. Hoe verhoudt bovenstaand zich tot de door u afgelegde eed beste gemeente Hoekschewaard, Commissaris van de Koning Zuid Holland, RIEC Rotterdam en Nationale Ombudsman? De eed is niet optional.

Integriteit overheid | Kwaliteit en integriteit overheidsinstanties | Rijksoverheid.nl