josevictima

NOG MEER GEKRONKEL DOOR GEMEENTE HOEKSCHEWAARD

Leave a comment


Beste Lezers,

21 Augustus 2019 heb ik een telefonisch gesprek gehad met mevrouw R. Door mevrouw R werd het volgende aangegeven en ik heb dit schriftelijk naar mevrouw R verstuurd: (mevrouw R is medewerkster gemeente Hoekschewaard)

  • Er is door de politie een concept aangifte opgemaakt tegen Susanne K. dat ondertekend zou worden door een collega.
  • De aangifte houdt in valsheid in geschrifte door Susanne K. m.b.t. de papieren van een zg. werkgever waarvan Susanne K. beweert dat zij gedurende haar WSNP periode voor gewerkt heeft.
  • Er zijn contacten met het Openbaar Ministerie.
  • Er wordt een strafrechterlijk onderzoek opgestart.
  • Doel is intrekken schone lei Susanne K. 

Bovenstaand riep bij mij de volgende vragen op waarop ik (uiteraard) nooit een reactie heb gekregen.
Waarom, beste gemeente Hoekschewaard, deed u wel aangifte van de valsheid in geschrifte van Susanne K m.b.t. de zogenaamde “werkgever” waar zij gewerkt zou hebben gedurende haar WSNP periode en waarom deed u geen aangifte van de valsheid in geschrifte in de echtscheidingsdokumenten en de valse voorstelling van zaken die Susanne K gaf ten tijde van aanvraag WSNP?

De informatie over de “werkgever” heeft u onderbouwd van mij aangeleverd gekregen. Ik bood ook aan de echtscheidingsdokumenten naar u toe te sturen, maar daar kreeg ik nooit een reactie op.
Is dat omdat uzelf nogal wat uit te leggen had hoe het kon dat Susanne K met schulden uit misdaad was toegelaten tot de WSNP? U heeft informatie achtergehouden wat de rechter-commissaris had dienen te weten?
Later hoorde ik van een medewerker van de gemeente Hoekschewaard dat het doen van aangifte nooit is doorgegaan?? Klopt dit en zo ja, waarom niet?
Ik heb uw website bekeken gemeente Hoekschewaard hoe u omgaat met fraude; Uitkeringsfraude – Gemeente Hoeksche Waard (gemeentehw.nl)

Klinkt allemaal heel mooi. U zit er als gemeente echt bovenop met uitspraken als:


 “Met het opsporen van fraude willen we het draagvlak voor inkomensregelingen in de samenleving behouden. We handhaven bij misbruik om ervoor te zorgen dat uitkeringen terecht komen bij mensen die het echt nodig hebben. De gemeente spoort fraude op dankzij signalen van medewerkers, informatie-uitwisseling met andere overheden en anonieme tips. Een aanwijzing naar fraude wordt altijd onderzocht. Ook voeren we regelmatig steekproeven uit om te onderzoeken of iemand (nog) recht heeft op een uitkering. Soms brengen we een huisbezoek om de leefsituatie van iemand met een uitkering te beoordelen.”


Wellicht kunt u eens verklaren hoe het dan zit in de zaak van Susanne K. Heeft u boetes geheven? Aangifte gedaan? Volgens uw eigen medewerker niet. Vindt u dat u zich aan uw afgelegde eed gehouden heeft? U weet wel, dat u zich aan de Wet dient te houden?


Onderstaand is een reactie (22 September 2021) van de heer van Zutphen Nationale Ombudsman:
“Daarnaast heeft de gemeente twee jaar geleden aandacht gevraagd voor het
handelen van betrokkenen bij het Regionaal Informatie en Expertise
Centrum (RIEC). Het RIEC ondersteunt partners bij de aanpak van
georganiseerde criminaliteit. Het is nu aan het Openbaar Ministerie om de
(on-)mogelijkheden van een strafrechtelijk onderzoek te beoordelen. Zolang
dit proces loopt, doet de gemeente hier geen mededelingen over.”

Toch raar dat ik altijd van die tegenstrijdige berichten ontvang. 
De een vertelt dat er aangifte gedaan gaat worden, de ander  vertelt dat dat weer niet door is gegaan. Nu hoor ik weer dat er gekeken gaat worden naar de (on-)mogeliijkheden van een strafrechterlijk onderzoek te beoordelen.
Hoezo, de (on-) mogelijkheden van een strafrechterlijk onderzoek? Hoe duidelijk wilt u de gepleegde fraude hebben? “Misdaad mag niet lonen” wordt er door iedereen geroepen. Het is gewoon een joke. Misdaad loont in Nederland, hoe hard u met zijn allen ook roept.
Wordt vervolgd

Leave a comment