josevictima


Leave a comment

ROEL Baaima EN EEN LEVEN LANG OPLICHTEN

Hallo Roel Baaima, daar ben ik weer. Las in de krant dat je voor de zoveelste keer weer voor de rechter stond

https://www.ad.nl/rotterdam/oplichter-van-barendrechtse-kaasboer-hoeft-niet-terug-de-cel-in-maar-justitie-wil-wel-125-000-euro-van-hem-vangen~a9ac7e42/  en ik kreeg een deja-vu naar de rechtzaak in 2009 waar ikzelf en anderen jouw slachtoffers waren. Ik lees dat je nog steeds de boel oplicht met valse en vervalste dokumenten; tja, dat deed je in 2009 al en volgens slachtoffers VOOR 2009 was dat ook al jouw taktiek. Wel vreemd dat toen wij in 2009 aangiftes tegen jou wilden doen wegens het gebruik van valse dokumenten met het doel onze woning te huren, wij verwezen werden naar de Civiele rechter, maar dat wij wel aangifte konden doen van het verduisteren van onze roerende goederen uit onze woning door jou. Mij ontgaat iedere logica; vervalsing in geschrifte is m.i.gewoon strafbaar volgends de Strafwet ook als het doel dmv list en bedrog een woning huren en vervolgens nooit de huur betalen. Maar goed, de rechtzaak in 2009 en ik heb daar nog een verslag van;

“Hierbij een kort verslag van behandeling van o.a. mijn strafzaak 11 December 2009 14.00 uur Meervoudige Kamer Rechtbank Breda. Roel Baaima. was aanwezig met zijn advocaat mr. R. M.
Hij werd stevig aan de tand gevoeld; over de valse bankafschriften/dokumenten, het gebruik van meerdere namen, ongelimiteerd goederen aanschaffen terwijl hij wist dat over/afschrijvingen niet lukten, verduisteren van goederen, valse beloftes, vernielingen en de bewering dat hij  in een kliniek behandeld zou zijn.
Ook kwam uit dat Roel Ba
aima . gedurende zijn voorarrest niet wilde meewerken aan een onderzoek door een psycholoog.
Roel Baaima. sprak zichzelf vaak vast, keek hulpeloos naar zijn advocaat, veel vage beweringen en tegenstrijdige beweringen.Hij dacht steeds dat het wel goed zou komen met zijn financien. De behandeling in een kliniek zou eind 2008 plaatsgevonden hebben voor een burn out. (N.B. Dit was de periode dat hij mij woning huurde met valse papieren, mijn roerende goederen verduisterde en vervolgens een woning in Rijsbergen huurde met wederom valse dokumenten).Hij slikte toen anti depressiva voorgeschreven door “een dokter”. ( Wist de naam van de dokter niet)
Heeft geprobeerd te werken als kok bij van de Valk restaurant maar werd ontslagen door de hetze op het internet. Helaas wist Roel niet meer de naam/plaats van het betreffende restaurantIn 2008 was hij al eens veroordeeld voor verduistering en zat nog in de proeftijd.
De naam Breskens gebruikte hij voor het “daten” via een dating site. (NB. klopt niet want onder de naam Roel Breskens bestelde Roel Baaima. luxe goederen die hij liet bezorgen in mijn woning. Ik heb de factuurs gevonden.) Baaima ziet het niet meer zitten. De hetze op het internet gaat maar door en wordt, volgens Roel Baaima., flink aangedikt.Een groot aantal uitspraken van de Hoge Raad worden opgesomd waarin de advocaat van Roel Baaima. iedere keer de nadruk legt op het feit dat “het enkele feit” dat een valse naam wordt gebruikt of een vals bewijsstuk wordt getoond of het zich voordoen met een bepaalde status niet voldoende is voor bewijs.
Het antwoord van de OvJ was kort en krachtig; zij was allergisch voor heksenjachten, maar dat hier geen sprake was van een “enkel feit” maar een opeenstapeling van.Zij eist dan ook 240 uur werkstraf danwel 120 dagen hechtenis en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 222 dagen met aftrek van 102 dagen voorarrest en een proeftijd van 2 jaar.
Roel Baaima. kreeg het laatste woord:” Ik denk ja dat ik er wel spijt van heb van wat er allemaal gebeurd is en als ik de mogelijkheid krijg om te gaan werken wil ik met iedereen een betalingsregeling treffen.”


Roel Baaima. ging in Hoger beroep wat zou dienen in maart 2011. Een paar dagen voor de zitting van het Hoger Beroep trok Roel Baaima. dit terug en was vervolgens spoorloos. Voor de taakstraf is hij ook nooit komen opdagen, dus hij werd weer op de opsporingslijst geplaatst. Waar zat je Roel? De UK? waar je ook bekend was.
Ik zie trouwens dat je een aannemingsbedrijf bent gestart https://www.aannemer-nu.nl/oud-beijerland/rb-bouw-consultancy/25 juli 2019 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel 75369133 als eenmanszaak met telefoonnummer 06 83440624. Laat ik dit bedrijf van jou nu ook tegenkomen op de Lichtenauerlaan 102 in Rotterdam. Lichtenauerlaan 102 kun je mooie kantoorruimtes huren. Daar zat je in 2008 en 2009 toch ook al met je fake bedrijven. Hoe kun jij trouwens de huur opbrengen? https://drimble.nl/bedrijf/oud-beijerland/43242774/rb-bouw-consultancy.html

En dat vind ik ook nog een flashy website met verwijzing naar de Lichtenauerlaan http://rb-bouw.eu/ Zelfde KvK nummer en zelfde 06 nummer. Roel, je spelt de naam Lichtenauer helemaal verkeerd. Het is GEEN Liechtenlaurerlaan. Nogal dom, maar verschrijvingen/tikfouten zijn jouw handelsmerk. Die lopen als een rode draad door je oplichtingspraktijken heen. Van plaatsgenoten hoor ik dat je nogal loopt te snoeven over de enorme winsten die je maakt met je aannemingsbedrijfje. Dat is heel fijn, maar welke bankrekening moeten de klanten gebruiken? Jij hebt er geen. Ik mag je misschien dan ook wel even herinneren aan je belofte in de rechtzaal in december 2009.  ” Ik denk ja dat ik er wel spijt van heb van wat er allemaal gebeurd is en als ik de mogelijkheid krijg om te gaan werken wil ik met iedereen een betalingsregeling treffen.” Dus wanneer kunnen wij ons geld verwachten Roel?


Terug naar de rechtzaak van vrijdag 5 maart. De OvJ vond het niet nodig dat je terugging naar de gevangenis omdat je al 238 dagen in voorrarrest had gezeten. De OvJ ging je wel plukken voor 125.000,= Euro. Ik denk niet dat er veel te plukken valt. Roel Baaima. heeft geen Nederlandse bankrekeningen, staat al jaren op de zwarte lijst, evenals bij creditcard maatschappijen. Ik denk dat de OvJ eens bij vader Baaima op bezoek moet?
En tja, Roel Baaima. opsluiten zet ook geen zoden aan de dijk. Zelfs daar is het “business als usual”

Ik kreeg namelijk het volgende bericht van ….. (gegevens bij mij bekend).“Deze man zit in de gavangenis in Hoogvliet nu en is zelfs daarbinnen bezig met fraude leugens en al wat een gezin dat zeg bah om te kotsen.”

Ik heb nog veel meer reacties en gegevens zijn bij mij bekend:


“Hij heeft nu een compaan die alles blijkbaar gelooft.hij heet E  komt uit Rotterdam heeft al een hoop geïnvesteerd is nu vrouw en kinderen kwijt en een goede baan roel is net een sekte daar kom je niet vanaf en de hele familie doe mee. Kopieer alle brieven van justitie teeven moet zo genaamd hem 40 miljoen betalen maar dat duurt al weer vijf jaar en me vriend maar geld geven hoe loopt nu op de afgrond”
Een vervalste brief met logo van het Openbaar Ministerie; Via een email kreeg ik dit bericht: 
“Dit kom vanaf mijn vriend die al 6 a 7 jaar met hem bezig is hij is hierdoor een baan kwijt geraakt, vrouw, een gigantische belastingschuld gekregen en nu wacht hij steeds af op iets wat niet komt deze VOG is niet echt ik heb het OM gebeld en gemaild maar nog  niet tegen mijn vriend verteld die heeft oogkleppen op zit in een soort sekte. Maar ik denk heeft veel geïnvesteerd in Roel “

URGENT
Per Adres/Email
Seebregts & Saey strafrechtadvocaten B.V.
Mathenesserlaan 214
3012HM Rotterdam
T.A.V. dhr Roelof
Baaima
@ luxing.investments@yahoo.com/a.m.seebregts@seebregts-saey.com

Datum; 18 februari 2016, Den Haag
Referentie; VOG………………

Geachte heer Baaima,
Via dit schrijven bevestigen wij u dat op last van de Minister van Veiligheid en
Justitie mr. van der Steur u op 19 februari 2016 op het Ministerie van Veiligheid
en Justitie zal worden uitgereikt in persoon de aangevraagde en toegekende
Verklaring van goedgedrag/Declaration of good conduct.
U dient vergezeld van u advocaat aanwezig te zijn om 13:00, wij adviseren u een
half uur van tevoren zich te melden i.v.m. de veiligheids protocollen omtrent een
bezoek aan ons ministerie, u bent reeds aangemeld.
Na het ondertekenen van de overeengekomen voorwaarden zult u het
aangevraagde Verklaring van goedgedrag/Declaration of good conduct direct
meekrijgen en zullen wij de Zwitserse autoriteiten een kopie doen toekomen.
Alle uitstaande zaken in het kader van taakstraffen dan wel openstaande boetes
van het Centraal Justitieel incassobureau dienen voor tekening voldaan of
uitgevoerd te zijn.
Als gezien en goed bevonden door de Minister van Veiligheid en Justitie op 18
februari 2016 te Den Haag en i.o. getekend
Hopend u in deze voldoende te hebben geïnformeerd verblijven wij,
Hoogachtend
i.o.
Minister van Veiligheid en Justitie”


Helemaal vervalst. Namen gebruikt van personen die werken op het Openbaar Ministerie.
“Helaas wil mijn vriend niet luisteren en wordt boos als ik er iets over zegt misschien is hij wel een met hem. De laatste bericht kreeg ik een Zwitsers paspoort te zien met de foto van RB erop maar ja het was een papieren paspoort en die kan je makkelijk vervalsen als je RB heet. Daarnaast heeft hij zo genaamd een rekening geopend bij van Landschot Bankiers om daar meer dan 10.000.000.00 op te storten. RB geeft ook aan dat hij 10 dure auto,s heb staan in België ( Antwerpen ) waar weer beslag is opgelegd, in Curaçao is er volgens mijn vriend een huis, boot en auto gekocht. Maar dat RB wel een eerder gedaan zodat er weer kosten bij kwamen en de verkopende partij nog niet kon verkopen omdat het huis al verkocht was.Daarnaast heeft hij in 2014 een autobedrijf Dema in Gravendeel voor 5000 euro op gelicht hij zou toen een dak vervangen van het garage bedrijf tot op heden niet gebeurd. Helaas is mijn vriend blind en zal hij met de mooie praatjes blijven geloven mits hij een handlanger is???????????????”

En dit is zomaar een greep.
Roel Baaima. zal nooit veranderen. Deze man is “ziek” letterlijk en figuurlijk en is met behulp van handlangers (sommige familie) al 30 jaar bezig met het achterlaten van een spoor van ellende. Op dit moment is er weer een slachtoffer. Hetzelfde laken een pak.
Hoe is het mogelijk dat in een Rechtstaat als Nederland oplichters zoals Roel Baaima. zoveel jaar tekeer kunnen gaan. Gevangenisstraffen helpen niet. Het duurt trouwens jaren voordat een rechtzaak behandelt wordt, als je als slachtoffer niet afgescheept wordt met een Civiel vonnis. Roel verandert iedere keer weer van advocaat, die zich eerst weer moet inlezen. En ondertussen worden mensenlevens verwoest.
Al de informatie die ik mocht ontvangen heb ik doorgegeven aan de juiste personen. Geen idee wat daarmee gebeurd is. Het lijkt wel of er helemaal geen samenwerking is met diverse partijen en dat alle informatie “apart” ergens terechtkomt? Zal dit weer rondsturen naar o.a. politieke partijen, rechtbanken etc. Ik ben niet het enige slachtoffer met dit soort verhalen. Er zijn er velen en het is dieptriest.”