josevictima

Zoon Roel Baaima 290969 en Vader 220247 en de gedupeerde jachtenbouwer

Leave a comment

Duidelijk wordt dan ook dat de vader, Roel Baaima sr. (220247)  steeds komt opduiken als zijn zoon, Roel Baaima jr. 290969, zijn oplichtingspraktijken uitoefent.
Aan het eind van het verhaal komen we ook Susanne (Baaima)-Keijzer, 131069, weer tegen. De ( nu ex-) vrouw die claimt dat zij van niets wist! Ik kan onderbouwen dat Susanne al jaren op de hoogte was. Daarover later meer.
Deze week zullen wij de ervaringen van een jachtenbouwer uit Friesland publiceren.
Op 23 juli 2007 werd de jachtenbouwer gebeld door Roel Baaima jr. Hij vertelde dat hij door zijn vader, Roel Baaima sr., was getipt op een Selene welke hij had zien varen bij Willemstad.
Roel jr. wilde weten hoe snel het jacht geleverd kon worden. Een afspraak voor bezichtiging werd gemaakt voor de volgende dag.
Na een kwartiertje aan boord te zijn geweest besloot Roel Baaima  jr. het schip te kopen. Wel wilde hij wat wijzigingen, zoals airco door de hele boot en een andere indeling van de voorpiekverblijven.
Roel Baaima sr. was hier ook bij aanwezig en vertelde dat hijzelf het niet zo zag zitten om een jacht aan te schaffen, maar als zo’n jongen dat nu wilde wie was hij dan om er wat van te zeggen!
NB: Tja, wie was “hij om er wat van te zeggen”. De vader was op de hoogte van het feit dat zijn zoon de heer J. nog een paar ton verschuldigd was voor de oplichtingspraktijken in Spanje. Zie hierboven
Er werd een kontrakt opgesteld en de overeengekomen aankoopprijs was $ 1,859, 230.= ex BTW (let op $’s).
Roel jr. vertelde dat hij vanwege problemen met de fiscus het bedrag pas na 1 september 2007 kon betalen. Tot die tijd zou hij zorgen voor een bankgarantie.
Het koopkontrakt werd op 31 juli 2007 door Baaima jr. ondertekend.
De bankgarantie is er nooit gekomen, evenmin als een aanbetaling. Na diversen contactpogingen besloot de jachtenbouwer Roel Baaima jr. in gebreke te stellen en ontbinding van het koopkontrakt met een boete van 15%  inclusief BTW en exclusief buitengerechtelijke incassokosten van 15% met een wettelijke rente per 01082007.
Tot 28 feb 2008 volgt er nog wat telefonisch kontakt  en Roel jr. vertelde dat hij op dat moment in Rotterdam zat en dat de problemen met de fiscus waren opgelost. Hij zou langskomen om een nieuwe Selene te bestellen.
U begrijpt dat Roel Baaima jr. natuurlijk zich nooit meer heeft laten zien!
Wel is de jachtenbouwer nog een keer gebeld door Susanne (Baaima) Keijzer dat er bij haar niets te halen valt.
Deze dame weet hoegenaamd van niets, maar ze weet precies wie ze bellen moet als er problemen zijn?

Leave a comment